TIENS Hitosan

Sugjeroj qmimin me pakice 6 038 L
Cmimi I shperndaresit 4 830 L

TIENS Chitosan është formulë e cila e mbështet në mënyrë efektive dietën për humbje të peshës. Nga njëra anë e redukton vlerën kalorike të ushqimit, falë aftësisë së saj unike për t’i lidhur grimcat e yndyrës. Nga ana tjetër, e mbush stomakun dhe, si rezultat i saj, e fiton (tejkalon) urinë.

Chitosan së bashku me celulozën janë polisakaridet më të zakonshme (karbohidratet më komplekse) në Tokë. Ai është bërë nga chitin që gjendet në parzmoren e gaforreve, insekteve dhe në muret qelizore të disa specieve të kërpudhave. Si përbërje natyrore, ajo nuk është toksike dhe e bio-degradues, është plotësisht i sigurt për mjedisin jetësor. Kjo është arsyeja pse po përdoret gjerësisht, jo vetëm si agjent ndihmës në dietë, por edhe në mjekësinë njerëzore dhe veterinare, kozmetologji ose bioteknologji në kuptim më të gjerë. Specialistët e të ushqyerit (nutricistët) kanë tendencë ta quajnë Chitosan elementin e gjashtë vital – sipas proteinave, yndyrës, sheqerit, mineraleve dhe vitaminave.

TIENS Chitosan prodhohet nga guaskat në krahët e gaforres së kuqe. Karakterizohet me një shkallë shumë të lartë të deacilimit të chitin - 85%. Sa më i lartë që është shkalla e deacetilimit të këtij komponimi organik, aq më i fortë është aktiviteti biokimik i chitosan-it të prodhuar. Prandaj, formula është jashtëzakonisht efektive.
Chitosan-i që është i pranishëm në preparat nuk absorbohet dhe nuk pranohet nga trupi i njeriut. Pas hyrjes në stomak, në mënyrë të konsiderueshme e rrit volumin e saj në praninë e ujit, dhe në mënyrë efektive parandalon urinë. Përveç kësaj, fibrat e chitosan-it mbështillen rreth yndyrave, gjë që i bën ata të patretshme për enzimat dige-stive. Molekula Chitosan-it lidh disa herë më shumë yndyrë në raport me peshën e vet, ndërsa yndyrat e lidhura nxirren më vonë nga trupi. Në të njëjtën kohë, substanca nuk e kufizon thithjen e vitaminave A, D dhe E të tretshme në yndyra, siç është vërtetuar me kërkimet shkencore.
Merrni 1-2 kapsula dy herë në ditë, mundësisht në mëngjes në stomak të zbrazët. Për kontrollimin e peshës trupore, kapsulat duhet të merren 20 minuta para ushqimit me ujë të nxehtë.
Back to Top