TIENS Cordyceps

Sugjeroj qmimin me pakice 7 590 L
Cmimi I shperndaresit 6 072 L

Vetitë e Cordyceps-it, “kërpudha e mrekullueshme”, janë të njohura në mjekësinë kineze që nga kohërat e lashta. Hulumtimet më të reja shkencore i konfirmojnë këto pretendime, që tregojnë për cilësitë e shumta të sinensis të Cordyceps-it që e nxisin mbrojtjen natyrore, funksionet e trupit dhe mirëqenien e përgjithshme.

Cordyceps sinesnsis ose më mirë e thënë Ophiocordyceps Sinensis – meqenëse është emër shkencor i llojeve nga 2007, është gjithashtu i njohur edhe si larvë-kërpudh ose thjesht Cordyceps. Gjatë muajve të ngrohtë rritet si çdo kërpudh, por në dimër larvat e disa fluturave bëhen trashëgimtare të saj. Për të mbijetuar, kërpudha vret, pastaj i mumifikon insektet dhe ushqehet me të. Sordyceps natyrisht rritet në Tibet dhe Nepal, në një lartësi midis tre dhe pesë mijë metra mbi nivelin e detit. 

Është zbuluar para më shumë se njëmijë e pesëqind vjet më parë nga barinjtë e Himalaje-ve, shpejt ka gjete aplikim e tij në ilaçet herbale kineze, kryesisht si tonik, mjet kundër plakjes që parandalon çmenduri dhe e përmirëson gjendjen fizike. Për shkak të mungesës dhe karakteristikave “të mrekullueshme” të Sordyceps-it, arrin çmim shumë të lartë. Në Kinën e lashtë mund të lejonin ta përdor vetëm oborri mbretërore dhe aristokracia. Sot këto kërpudha “të çuditshme” kultivohen në bioreaktor. Prodhimi vjetor numëron miliona ton, kështu që tani të gjithë mund të përfitojnë nga cilësitë e tij të jashtëzakonshme.

TIENS-i e prodhon këtë shtojcë të mrekullueshme duke përdorur bioteknologji shumë të avancuar, njëkohësisht duke e ruajtur edhe përmbajtjen natyrore të produktit.

Përbërësit kryesorë të Cordyceps-it janë cordicepin dhe adenosin - substanca aktive, prania e të cilave në kërpudh e përcakton cilësinë e kultivimit. Ata mund të luajnë rol në gamë të gjerë të proceseve biologjike, për shembull në transportin ndërqelizor të energjisë. Përbërësit e tjerë aktivë janë polisakaridet, acidet kordcepide dhe vitaminat A, B, C, E, 16 në mes të acideve, superoksid dismutaza (SOD), si dhe zinku, selenium, magnezi, hekuri dhe kaliumi.
Nga 1-2 kapsula, 2 herë në ditë. Preparati duhet të merret në stomak bosh midis ngrënies së ujit të nxehtë.
Back to Top