TIENS Tabletat digjestive[tretjes]

Sugjeroj qmimin me pakice 5 175 L
Cmimi I shperndaresit 4 140 L

Sipas kinezëve, sistemi i shëndetshëm i tretjes është garanci për shëndetin e gjithë trupit. Megjithatë, për shkak të zakoneve të këqija gjatë ushqimit dhe stresit të tepruar, gjithnjë e më shumë ballafaqohemi me lloje të ndryshme të sikletit në stomak dhe zorrë. Kështu, TIENS i krijuan tabletat Digest – shtojcë natyrore që e inkurajon funksionimin e duhur të sistemit të tretjes.

Një nga proverbat kineze thotë se “efikasiteti i veshkave është efikasitet i lindur i stomakut”. Në fakt, problemet e lukthit dhe të tretjes janë më së shpeshti probleme vetë-shkaktuese. Ne nuk ushtrojmë mjaftueshëm, gjë që e ngadalëson metabolizmin. Ne bëjmë mënyrë jetese stresuese. Ne konsumojmë ushqime shumë të përpunuara që përmbajnë prezervativë që e shkatërrojnë mikroflorën bakteriale të traktit digjestiv, derisa në të vërtetë përmbajtja e florës bakteriale të zorrëve është vendimtare për funksionimin e duhur të trupit të njeriut. Në traktin digjestiv të njeriut të shëndosh dominojnë bakteret probiotike të dobishme (Bifidobacterium dhe Lactobacillus).

Mund të gjenden në produktet e qumështit të fermentuar, preparatet farmaceutike dhe para-biotikët. Para-biotikët janë përbërës ushqimorë jo të tretshëm që stimulojnë rritjen ose aktivitetin e baktereve që e banojnë zorrën e trashë dhe e përdorin shëndetin e nikoqirit. Polisaharidet para-biotik përfshijnë inulin dhe disa lloje të amidonit të rezistueshme ndaj veprimit të enzimeve digjestive. Në mesin e oligosakarideve, me cilësi të dokumentuara para-biotike të, janë fructoligosaccharides (FOS).

Një proverb tjetër kineze thotë: «Nëse stomaku është i sëmurë, paraqiten 100 sëmundje të tjera». Nga këtu rrjedhë se të ushqyerit e drejtë përmirëson mirëqenien tonë, ndërsa ushqimin që e konsumojmë ne jo vetëm që mund të përmbajnë përmbajtje ushqyesve të mjaftueshme, por gjithashtu mund të ndihmojë për ta përmirësuar shëndetin tonë. Zakonisht ushqimi i  perimeve konsiderohet të jetë ushqim më i shëndetshëm dhe për këtë arsye, quhet ushqim funksional. Në mesin e substancave që përmirësojnë shëndetin janë fibra dietetike, aminoacidet, proteinat, vitaminat dhe mineralet, holin dhe acidet yndyrore polivinil, si dhe bakteret tashmë të përmendura për fermentimin e produkteve të qumështit dhe oligosakaridet. Shumë prej këtyre substancave janë të përfshira si komponentë të TIENS tabletave digjestive me qëllim që të ndihmojnë në tretjen e ushqimit dhe në mënyrë që ta mbështesin funksionimin e duhur të traktit digjestiv natyror.

Tiens tableta tretjes përmbajnë fije dietetike, duke përfshirë inulin, pektin molle dhe celuloze, por gjithashtu edhe farë liri dhe anason, dhe kultura gjalla bakteriale: Bifidobaktere (Bifidobacteria) dhe Lactobacillus acidophilus. fibrat dietetike janë të njohura gjithashtu si fibra dietetike, janë një grup i substancave të ndryshme të bimëve, duke përfshirë celuloze, pektin, lignin dhe qiellza bimore. Fibrat, megjithëse nuk janë zier nga enzimat e traktit digjestiv njerëzor, ndikojnë pozitivisht në funksionimin e tij. Duke thithur ujë, ajo fryhet. Ajo rrit peristaltikën e zorrëve. Pektinët janë përbërës të tretshëm në ujë të fibrave dietale që gjenden në muret qelizore të bimëve të ndryshme. Ato që janë përfshirë në tabletat Digest vijnë nga molla. Është dëshmuar se futje e përditshme e 6 g pektin ndihmon për të mbajtur nivelin e shëndetshëm të kolesterolit në gjak, derisa pektini (10 g) i konsumuar gjatë ushqimit redukton rritjen e niveleve të glukozës në gjak pas ushqimit. Fara e lirit është një nga produktet më të njohura të përdorura në mjekësinë natyrore. Përmban shumë përbërës të dobishëm si që janë acidet e pangopura yndyrore, fibra, proteina lehtë të kuptuara, vitaminë B1 dhe B6 (të cilat kontribuojnë në proteina e duhur dhe glycogen), magnez, kalcium (të kontribuojnë në funksionimin e metabolizmit të duhur të proteineve dhe glikogjeneve), magnezi, zinku (kontribuon ndër të tjera në metabolizmin e duhur të karbohidrateve dhe acideve yndyrore) si dhe një nga komponentët e lecitin - holine (duke kontribuar në metabolizmin e saktë lipideve). Farat e lirit përdoren si mjet i cili izbutë dhimbjet e sistemit tretës.
Përdorni 2 tableta në ditë. Preparati duhet të merret pas ushqimit. Tabletat duhet të përtypen tërësisht dhe të gllabërohen me një gotë ujë.
Back to Top