TIENS Propolis

Sugjeroj qmimin me pakice 3 795 L
Cmimi I shperndaresit 3 036 L

Mjalti nuk është fruti i vetëm i përsosur i punës së bletëve. Këto insekte jashtëzakonisht të dobishme prodhojnë gjithashtu zam bletësh të njohur si propolis. Propolisi u përdor edhe nga egjiptianët e lashtë, grekët dhe asirianët, më shpesh si një substancë shëruese e plagëve, një forcues i sistemit imunitar dhe për sëmundjet e traktit digjestiv.

Propolisi është një përzierje rrëshire e rrëshirave bimore të mbledhura nga bletët nga sythat e bimëve të caktuara dhe pemëve, siç janë plehrat, bircat ose gështenjat e kalit. Budët e këtyre bimëve janë të mbuluara nga një substancë që i mbron ata nga bakteret, marimangat, kërpudhat dhe insektet. Bletët shfrytëzojnë vetitë e rrëshirave të mbledhura duke mbuluar me vete elementët e koshereve, duke e izoluar atë por edhe duke dezinfektuar – duke mumifikuar – trupat e parmakut të ngordhur që pushtuan kosheren dhe të cilat, për shkak të madhësisë së tyre, nuk mund të hiqen . Përdorimi medicinal i propolisit nga njeriu i ka rrënjët në kohërat e lashta.

Propolisi përmban propolis, ekstrakti eupatoria të Agrimonia dhe vitaminë C. Propolisi përmban disa qindra komponime të ndryshme kimike. Në varësi të origjinës, proporcionet e substancave mund të ndryshojnë. Në përgjithësi, propolis përmban: rrëshirë, dyllë bimësh dhe dylli bletësh, vajra esencialë, proteina, mikroelemente (bakër, silikon, mangan, magnez, zink) vitamina të grupeve B, E, H, P. Të gjithë këta elementë dhe përbërës kontribuojnë në përfitimet shëndetësore të propolisit. Agrimonia (Agrimonia eupatoria) është përdorur gjerësisht në mjekësinë natyrore për qindra vjet. Ai përmban, ndër të tjera, flavonoide, tanin, vajra esencialë, vitaminë K. Hulumtimi bashkëkohor ka vërtetuar që ekstraktet e ujit-alkoolit dhe ujit nga kjo bimë mbështet mbrojtjen natyrale të trupit dhe rrit rezistencën e organizmit. Vitamina C kontribuon në mbrojtjen e përbërësve të qelizave nga dëmtimi oksidativ, mbështet funksionin normal të sistemit imunitar dhe lehtëson uljen e lodhjes dhe lodhjes.

Përbërësit e preparatit kanë efektet e mëposhtme: - agronia e zakonshme mbështet mbrojtjen natyrale të trupit dhe rrit rezistencën e organizmit, - vitamina C kontribuon në funksionimin normal të sistemit imunitar, - vitamina C, ndihmon në mbrojtjen e qelizave nga stresi oksidues, - vitamina C kontribuon në uljen e lodhjes dhe lodhjes, si dhe ndihmon funksionimin normal psikologjik, - vitamina C kontribuon në funksionimin e duhur të sistemit nervor.

Dozimi Merrni dy tableta të suplementit tri herë në ditë; lëpirjet duhet të shpërndahen ngadalë në gojë.

Kundërindikimet  Shtesa nuk duhet të merret nga individë alergjikë ndaj produkteve të bletëve ose që vuajnë nga sëmundje autoimune.

Doza e rekomanduar ditore:

Merrni 2 tableta të suplementit 3 herë në ditë. Tabletat janë ëmbëlsuar dhe tretur ngadalë në gojë. Shtesa nuk duhet të merret nga njerëz alergjikë ndaj produkteve të bletëve ose nga sëmundjet autoimune.

Back to Top