Kapsula Super Kalciumi me Lecitin

Sugjeroj qmimin me pakice 1 898 L
Cmimi I shperndaresit 1 518 L

Trupi i njeriut përballet me sfida të shumta çdo ditë. Faktorët që ndikojnë në shëndetin tonë përfshijnë për shembull stresin, përpjekjen mendore, një stil jetese shumë aktiv ose metabolizmin e ngadaltë. Prandaj, veçanërisht në vjeshtë dhe dimër kur ndjehemi të lodhur dhe kemi probleme me përqendrimin, është e rëndësishme të mbështesim trupin tonë me shtesa të duhura. Lista e përbërësve duhet të përfshijë kalcium dhe lecithin.

Eshtë shumë e vështirë të mbivlerësohet roli i kalciumit dhe lecitinës në trupin tonë. Kur kalciumi mbahet në nivele të përshtatshme, kockat tona janë të forta, dhëmbët janë të shëndetshëm dhe proceset e mpiksjes së gjakut ndodhin siç duhet.  Nga ana tjetër, lecitina, e cila i përket fosfolipideve, është një përbërës shumë i rëndësishëm në trupin tonë. Fosfolipidet janë blloqet ndërtimore themelore strukturore dhe funksionale të të gjitha membranave qelizore dhe të strukturave të membranave organelet ndërqelizore. Siç raportojnë shumë studiues, lecitina mbështet një numër procesesh metabolike që ndodhin në trupin tonë. Struktura e lecitinës përfshin kolinë (një vitaminë që i përket grupit B), e cila është një element thelbësor në prodhimin e acetilkolinës. Kolina kontribuon në mirëmbajtjen e funksionit normal të mëlçisë, kontribuon në metabolizmin normal të homocisteinës dhe metabolizmin e lipideve. TIENS ka krijuar një shtesë që kombinon komponimet e kalciumit të zhytur lehtësisht dhe lecitinës.

Produkti përmban kalcium organik pluhur (për të mësuar më shumë rreth përfitimeve dhe shkallës së lartë të absorbueshmërisë së kalciumit në këtë formë, ju lutemi lexoni: TIENS Nutrient Super Kalcium Pluhur). Përbërësi i dytë i suplementit, lecitina, gjendet në çdo qelizë të trupit, veçanërisht si një përbërës i membranave qelizore. Megjithëse është i pranishëm pothuajse në çdo qelizë të trupit, sasia e lecitinës ndryshon në organe të ndryshme. Shtesa përmban edhe taurinë. Taurina është një përbërës organik nga grupi i aminoacideve. Taurini është i pranishëm në qelizat e shumë indeve dhe luan një rol të rëndësishëm në shumë procese fiziologjike të organeve të ndryshme. Sasia më e madhe mund të gjendet në tru (në gjëndrën pineale dhe hipofizë), retinë, zemrën, muskujt dhe biliare. Në trupin e njeriut taurina është formuar në prani të aminoacideve që përmbajnë squfur: cisteinë dhe metioninë, prandaj kur niveli i tyre në qelizat e trupit skadon, prodhimi i taurinës mund të pengohet.
Doza e rekomanduar ditore:
Rekomandohet të merrni një kapsulë një herë në ditë. Është e mundur që gradualisht të rritet doza në një kapsulë dy herë në ditë, dhe pastaj një kapsulë tri herë në ditë.
Back to Top